Як Китай буде здійснювати «зелений» розвиток поштової галузі » Экономика | Ekonomist

Нова кліматична угода поставила жорсткі вимоги до глобальних економічних гегемонів в частині переходу до сучасних технологій «зеленого» зростання, тобто розвитку виробництв з мінімальними викидами вуглецевих сполук. В першу чергу це стосується надзвичайно диверсифікованої економіки Китаю.

Відомий український економіст В’ячеслав Лисенко на своїй сторінці у Facebook стверджує, що у 2022 році Китай сприятиме «зеленому» розвитку поштової та кур’єрської галузі, прагнучи знизити забруднення навколишнього середовища та скоротити вуглецеві викиди за рахунок більш широкого застосування упаковки, що переробляється при експрес-доставці та транспортних засобів на нових джерелах енергії.

«У 2022 році буде використано загалом 10 млн пакувальних коробок, придатних для вторинної переробки, а 700 млн коробок із гофрованого картону буде застосовано повторно», – наголошує Лисенко.

Тобто, Китай, який тривалий період цурався глобальних природоохоронних ініціатив повною мірою включається в сучасну планетарну модель «зеленого» зростання, що призведе до незворотних структурних зрушень у світовій економіці вже у найближчі роки.

Економіст

Источник