Яка ідеологія здатна об’єднати Україну: версія Разумкова » Экономика | Ekonomist

Відставка спікера українського парламенту Дмитра Разумкова призвела до найбільшого переформатування національного політичного ландшафту за останні два з половиною роки. Сьогодні Разумков – це політик з найбільшим приростом електоральних симпатій.

У великому інтерв’ю виданню LB.ua. Дмитро Разумков сформулював власне бачення перспектив зміцнення національного суверенітету та подолання відцентрових рухів, які відбуваються в українському суспільстві.

На думку Разумкова, «об’єднувати повинна не фігура, а ідеологія, цінності, ідеї тощо. Насправді ідеології сьогодні в чистому вигляді фактично не існує. Є позиціювання – це електоральна карта: центризм, лівий центризм, правий центризм, права ідеологія, ліва ідеологія. Хоча й вона дуже сильно між собою перемішана. Якщо ми говоримо про нас, то це центризм. Можливо, лівий центризм».

Зазначимо, що вже тривалий період на лівоцентриському фланзі українського політикуму домінують політичні проекти, які нічого не мають спільного з соціал-демократичними цінностями. Сьогодні є високою ймовірність того, що саме політичні сили, яких очолить Разумков, стануть носіями традиційних цінностей лівого центризму.

Економіст

Источник