Яка основна помилка української влади за останні 7 років: версія Колеснікова » Экономика | Ekonomist

Українська влада так і не спромоглася в останні роки забезпечити такі темпи економічного зростання, які дозволили б подолати тотальну бідність населення та забезпечити структурну перебудову господарського комплексу країни.

Лідер політичної партії «УКРАЇНА – НАШ ДІМ» Борис Колесніков на своїй сторінці у Facebook стверджує, що, на жаль, за останні 7 років ми не побачили від влади жодного кроку у бік розвитку економіки.

«Половина нашого бюджету йде на обслуговування боргу. Необхідно терміново сідати за стіл переговорів із нашими кредиторами та домовлятися про реструктуризацію заборгованості, щоб ми витрачали не 50% бюджету, а 5%. 45%, що залишилися, можна буде вкласти в розвиток економіки», – стверджує Колесніков.

Зазначимо, що за останні 7 років посилилася сировинна спрямованість національної економіки, що призвело до втрати Україною традиційних ніш на глобальних ринках. У підсумку це привело до зменшення валютних надходжень в країну, що спровокувало інфляційно-девальваційні коливання, які послабили купівельну спроможність національної грошової одиниці і поглибили подальше зубожіння населення.

Економіст

Источник