Кого перевірить податкова служба в 2022 році » Экономика | Ekonomist

Драконівські фіскальні законопроекти, які розглядаються в парламенті у 2019-2021 роках, викликають у підприємницького сектора занепокоєння та об’єктивно гальмують ділову активність. Даний факт також насторожує підприємницький сектор напередодні проведення планових та позапланових перевірок, які здійснює податкова служба.

Державна податкова служба опублікувала графік проведення перевірок платників податків на 2022 рік. У першому та другому розділах плану-графіка йдеться про перевірку платників податків-юридичних осіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. За цією категорією податківці планують провести 4670 перевірок.

Третій розділ передбачає проведення перевірок фізичних осіб – 1703 особи. У четвертому розділі плану-графіка прописані перевірки юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти та своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та ЄСВ. З таких питань працівники Державної податкової служби навідаються до 383 людей.

Зазначимо, що драконівська система фіскального регулювання діяльності підприємницького сектора у підсумку призведе до подальшого згортання ділової активності. Необґрунтовані та упереджені перевірки суб’єктів підприємницької діяльності органами Державної податкової служби України ще більше поглиблять колізії у різних сегментах підприємницької діяльності.

Економіст

Источник