Що чекає «Слуг народу» на виборах 2024 року » Экономика | Ekonomist

Феноменальний результат партії «Слуга народу» на виборах 2019 року дав можливість сформувати вперше в новітній українській історії парламентську монобільшість. Переможні реляції лідерів монобільшості і сформованих нею Урядів не супроводжуються реальними позитивними змінами в національній економіці.

Значне просідання рейтингу правлячої партії може призвести до повернення змішаної виборчої системи, щоб максимальною мірою використати адміністративний ресурс на майбутніх парламентських виборах.

Політолог Володимир Фесенко підтверджує, що чув від «гостей з Банкової» про сценарії повернення мажоритарки. І дивується тому, як швидко в «Слузі народу» змогли навчитися ефективному проведенню виборчих кампаній з використанням адміністративного ресурсу, хоча з цим були проблеми навіть у Порошенка.

Також політолог припустив, що велику зацікавленість у поверненні мажоритарної виборчої системи мають депутатські групи «За Майбутнє» та «Довіра», які є традиційними союзниками «Слуг» в нинішньому складі українського парламенту. На його думку, тріумфу «Слуг народу» на виборах у 2024 році як у 2019 не буде.

Зазначимо, що парламентська монобільшість у 2019-2021 роках запустила проєкт «Велике будівництво», відкрила ринок земель сільськогосподарського призначення, провела земельну дерегуляцію, легалізувала ігровий бізнес, однак реального економічного зростання в країні так і не було забезпечено.

Економіст

Источник