Відомий економіст сподівається на дострокові вибори у 2022 році » Экономика | Ekonomist

Наявність абсолютної влади «Слуги народу» у 2019-2021 роках не забезпечила прискорених темпів відновлення національної економіки, щоб підвищити рівень життя пересічних громадян. Законодавча гілка влади тиражувала закони, які посилювали податковий тиск на бізнес, а виконавча – не забезпечила елементарних запасів природного газу для потреб опалювального сезону.

Внаслідок розбалансованої економічної політики в національному господарстві сформувався значний спектр проблем, які потребують застосування комплексу антикризових заходів, що можуть бути розроблені за умови заміни урядової команди.

На своїй сторінці у Facebook відомий український економіст Олександр Гончаров, звертаючись до українських громадян у зв’язку з Новим 2022 роком, сподівається, що «2022 рік буде роком дострокових виборів Президента та депутатів Верховної Ради, а ви всі проголосуєте за тих українських політиків, які зможуть дати вам можливість примножити власний сімейний бюджет».

Нагадаємо, що діяльність нинішнього складу українського парламенту, а точніше його монобільшості, була в основному спрямована на прискорене прийняття численних законодавчих актів, спрямованих на забезпечення земельної реформи та посилення податкового тиску, що поглибило кризові явища в економіці.

Парламент та Уряд не спромоглися розробити пакет антикризових заходів, щоб пом’якшити вплив кризових явищ на життя пересічних українців.

Економіст

Источник