З ким хоче зустрітися новий федеральний канцлер Німеччини » Экономика | Ekonomist

Довгих шістнадцять років федеральним канцлером Німеччини була представниця ХДС Ангела Меркель. У грудні цю посаду обійняв представник Соціально-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц. Світ загамував подих в очікуванні пріоритетів в зовнішній політиці, які обере новий федеральний канцлер.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прагне нового початку у відносинах з Російською Федерацією і має намір взяти це питання під власний контроль. Він хоче зустрітися з президентом Російської Федерації вже в січні і планує порушити питання щодо газу та України.

Зустріч готується вже кілька тижнів під керівництвом зовнішньополітичного радника канцлера Йєнса Плетнера. Така ситуація залишає за бортом «зелених», які загалом більш критично налаштовані щодо Росії, особливо з питань зовнішньої політики та газопроводу «Північний потік-2».

Зазначимо, що, як правило, саме соціал-демократи – керівники Урядів Німеччини були налаштовані на потепління відносин з Москвою, але це відбувалося в зовсім інших геополітичних умовах. Тим більше, що в нинішньому складі Уряду дуже потужні позиції займають «зелені», які виступають за продовження санкцій стосовно Російської Федерації.

Економіст

Источник