46-а бригада ЗСУ знищила групу мінометників армії рф біля Дудчан – DeepState

29 жовтня Десантно-штурмові війська ЗСУ опублікували відео, на якому українська гаубиця знищує мінометний розрахунок армії рф. Після цього спільнота DeepState провела геолокацію і з’ясувала точне місце бою.

Інформацію оприлюднено у Telegram-каналі ДШВ ЗСУ та волонтерської спільноти.

У дописі вказано, що на відео – результат роботи артилеристів однієї з аеромобільних бригад ДШВ ЗСУ. Російські мінометники з мінометом 120-мм були знищені українською гаубицею 105-мм L119.

На перший кадрах показано, як російські мінометники заховались в гущавині лісопосадки.

Після цього по позиціям ворога нанесли кілька артударів. Дрон вів зйомку з кількох ракурсів, на яких гарно видно, як снаряди “прасували” лісопосадку, де ховались росіяни.

На завершальних кадрах відео – результати відпрацювання артилерії: рештки міномету та окупантів.

Спільнота DeepState проаналізувала відео та провела геолокацію. Подія відбулась неподалік від південної околиці Дудчан на Херсонщині. Крім того зазначається, що бій вели десантники 46-а бригади.

Дудчани – населений пункт на Херсонщині, звільнений від окупантів 6 жовтня 2022 року. Дослідники волонтерської спільноти звернули увагу на стан зелених насаджень навколо мінометів рф, та припустили, що на відео зафіксовано бій, який стався десь у середині жовтня.

Джерело