Добробат розпочав підготовку до зведення будинку для родини переселенців з Херсона

Добробат розпочав підготовку до зведення будинку для родини переселенців з Херсона.

Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці.

“Багато років тому місцева вчителька всиновила пʼятьох зовсім маленьких дітей. Дбала про них, навчала, робила все, щоб дітки зростали в любові. Та все зруйнувало повномасштабне вторгнення Росії. Родина пережила пекло окупації, потім – евакуація і необхідність починати все спочатку на новому місці. І при цьому – без власного житла”, – розповіли у Добробаті.

Там зазначили, що розробили проєктну документацію для побудови великого будинку для родини в селі Ясногородка Київської області.

“Сьогодні почалися демонтажні роботи зі знесення старої побудови на земельній ділянці: демонтували плити і станові балки, вивезли будівельне сміття, підготували основу під реконструкцію фундаменту”, – повідомили в організації.

Добробат — це добровольчий будівельний батальйон, який допомагає постраждалим у нагальному відновленні житла та об’єктів соціальної інфраструктури на деокупованих територіях. Зосереджується на первинній відбудові пошкоджених будівель. Першочергове завдання проєкту — «fast recovery», тобто швидке відновлення: перекриття зруйнованого даху, ремонт побитих вікон, підмурування пошкоджених стін.

Осередки волонтерського руху є у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо, у Київській області, за офіційними даними, проживає близько 50 тисяч переселенців із Херсонщини.

Джерело