Генпрокурор зареєстрував кримінальне провадження проти нардепа з Херсонщини

Генеральний прокурор України вніс в реєстр 3 кримінальних провадження щодо ознак незаконного збагачення трьох народних депутатів. Серед них і нардеп із Херсонщини Павло Павліш.

Про реєстрацію кримінальних проваджень Генпрокурор повідомив у відповідь на звернення юристів проекту “Тисни” (Bihus.Info).

Мова про мільйонні статки родин, які важко пояснюються їх офіційними доходами. Їх виявив і показав в сюжеті “Епоха розкоші: котеджі нардепів на острові, маєток у Козині та будівництво в Ходосівці“ журналіст Bihus.Info Максим Опанасенко.

Після виходу сюжету юристи “Тисни” (Bihus.Info) звернулись до Генпрокуратури з заявами щодо можливого незаконного збагачення народних депутатів Артура Герасимова, Сергія Алєксєєва та Павліша або ж декларування ними недостовірної інформації.

У відповідь на ці звернення Генпрокуратура зареєструвала 3 кримінальних провадження: за ст. 368-5 “Незаконне збагачення” щодо Павла Павліша та Сергія Алексєєва та ст. 366-2 КК України “Декларування недостовірної інформації” щодо Артура Герасимова. Досудове розслідування усіх проваджень наразі триває.

Раніше журналіст Bihus.Info Макс Опанасенко розповів, що батько Павліша має нерухомість у Ходосівці Київської області, яку він придбав наприкінці січня 2022 року.

На співбесіді на посаду судді Конституційного суду нардеп намагався пояснити як його батьку вдалося купити в січні 2022 року ділянку, а в травні-червні того ж року вже закінчити будівництво.

Ми писали про це тут:

Гроші батька, авто від зрадників і помічниця на Infiniti: які питання були до херсонського нардепа і кандидата в КСУ

У розслідуванні Bihus.Info наголошують, що будівельні роботи не зупинялися ні під час повномасштабного вторгнення, ні під час окупації частини Київської області, ні під час масованих обстрілів.

За інформацією Опанасенка, батьки Павліша купили 6 соток на території закритого котеджного містечка Нова Ходосівка, де забудовник продає землю, на якій він же побудує котедж.

Теза, що це покупка батька і він самостійно побудував цей будинок, дозволила нардепу не вносити інформацію про його вартість до декларації. У ній лише сказано, що Павло Павліш проживає в будинку площею понад 200 квадратних метрів.

За інформацією журналістів, такий будинок коштував близько 300 тис. доларів.

Нагадаємо, у березні 2024 року стало відомо, що Павло Павліш «вилетів» з конкурсу на посаду судді Конституційного суду України.

Джерело