ГУР МО влаштувало кібератаку проти кримського провайдера, який працює на ТОТ Херсонщини

Головне управління розвідки Міністерства оборони України наприкінці травня влаштувало масштабну кібератаку проти кримського Інтернет-провайдера “Міранда-медіа”, який працює на ТОТ Херсонської області.

Про це на своєму сайті повідомило Громадське, посилаючись на джерело у розвідці.

В результаті атаки без зв’язку залишились мінімум 250 тисяч абонентів не тільки на ТОТ Херсонщини, а й у Запорізькій області та Криму.

Абоненти “Міранда-медіа” не лише не мали доступу до звʼязку, а й не могли оплатити послуги.

За даними ГУР МО, представники російських провайдерів називають її “найпотужнішою DDos-атакою, з якою їм коли-небудь доводилося стикатися”.

Атака торкнулася не тільки мереж абонентів, а і операторів, які користувалися ураженою інфраструктурою.

Крім того, були атаковані мережі російського провайдера “Фарлайн” (передусім на території Криму).

Кібератаки продовжились і у червні. Були атаковані знову мережі “Міранда-медіа”, сервери пропагандистських видань , місцевих органів окупаційної адміністрації, контакт-центри, системи реєстрації та контролю руху на Керченському мосту, платіжні системи, ресурси та мережева інфраструктура аеропортів.

Це призвело до припинення роботи касових апаратів у низці міст в Криму, затримки авіарейсів і виникнення заторів на Керченському мосту.

Червневі кібератаки побічно підтверджує заява незаконного Міністерства цифрового розвитку та масових комунікацій Херсонської області від 28 червня.

Джерело