Київські кондитери створили колекцію десертів за мотивами творів живопису, знищених або вкрадених росіянами на Херсонщині

До Дня Незалежності київська кондитерська Namelaka створила нову колекцію десертів за мотивами творів українських художниць. Щоб зберегти пам’ять про кожен із втрачених шедеврів, на тортах та пряниках відтворили роботи, знищені або вкрадені окупантами на Херсонщині.

Про це повідомляє в Facebook Херсонський обласний художній музей ім. Шовкуненка.

Ці десерти нагадають про вкрадені з Херсонського художнього музею декоративне панно Марії Примаченко «Помідори у вазі», декоративний розпис Людмили Вітковської «Горе тій чайці, чайці небозі, що вивела діток при битій дорозі…», а також «леопардів» Поліни Райко — фреску з будинку художниці, затопленого після підриву Каховської ГЕС.

Кондитери зазначають, шо всі прибутки з продажу цієї колекції будуть передані Херсонському художньому музею імені Олексія Шовкуненка.

Нагадаємо, працівники обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка ідентифікували картину Емілії Гончарової “Старий Крим”, викрадену російськими військовими.

Джерело