Начальник ОВА виступив проти побудови підземних шкіл у Херсоні

Начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін виступив проти побудови підземних шкіл у Херсоні.

Про це свідчить його коментар на власній сторінці у Facebook.

Прокудін назвав будівництво “зараз” недоцільним та небезпечним. Але заявив, що укриття потрібні, бо “це наша теперішня і майбутня реальність з таким сусідом”.

Також він написав, що про доцільність побудови підземних шкіл треба питати в міської адміністрації, бо обласна нібито дізналась про виділення грошей на їх будівництво вже постфактум.

На противагу цьому начальник військової адміністрації громади Роман Мрочко продовжує публічно відстоювати потребу побудови підземних шкіл у Херсоні. Наприклад, нещодавно він заявив, що це підтримала батьківська спільнота і є питанням майбутнього.

Три підземних школи у Херсоні почали будувати восени 2024 року. Як з’ясував МОСТ, одну з них почали будувати без відповідних дозволів.

Будівництво спричинило протести місцевих жителів, які вважали його можливою ціллю для російських обстрілів.

7 жовтня російська авіація розбомбила одну з шкіл, де поруч будувалась підземна. Внаслідок цього постраждали люди. Але і після бомбардування будівництво не припинилось.

Це питання вже дійшло до центральної влади. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий поклав частину відповідальності за будівництво підземних шкіл на обласну владу Херсонщини.

Джерело