Напад на журналістку медіа МОСТ: нардеп Юрчишин звернувся до Нацполіції

Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова нардеп від партії “Голос” Ярослав Юрчишин звернувся до Національної поліції через напад на херсонську журналістку медіа МОСТ Олену Гнітецьку.

Про це у Facebook повідомив очолюваний Юрчишиним комітет.

Депутат попросив Нацполіцію України надати інформацію про відкриття кримінального провадження за фактом нападу на Олену Гнітецьку.

Також Ярослав Юрчишин попросив у поліції перевірити факт нападу та притягнути винних до відповідальності, якщо на момент отримання звернення провадження ще не буде відкрите.

На момент публікації комітету з питань свободи слова кримінальне провадження вже було відкрите. Також комітет заявив, що буде “уважно стежити за ходом розслідування цього інциденту”.

“Комітет ВРУ з питань свободи слова засуджує будь-які прояви насильства та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, – заявили у парламенті.

Невідомий напав на Олену Гнітецьку 30 вересня під час зйомки нею будівництва підземних шкіл. Він штовхав журналістку та забрав телефон, який викинув в котлован, де працювала будівельна техніка. Більше про напад можна прочитати за посиланням.

Також нагадаємо, що на початку липня на Олену Гнітецьку вже нападали за професійну діяльність. Інцидент стався 8 липня у Херсоні.

Джерело