Назад в 90-ті: в Каховці окупанти провели «конкурс краси» у давно віджилих традиціях

В окупованому місті Каховка на Херсонщині загарбники та їх посіпаки провели на «день міста» захід, який нібито перемістив людей у 90-ті роки минулого сторіччя у найгіршому їх прояві – з позамежними несмаком, вульгарністю і з войовничим кічем.

Однією з центральних подій «свята» окупаційна адміністрація міста зробила конкурс «Міс Мрія-2022», тобто, жіночий конкурс, де оцінюються зовнішні дані учасниць, їх таланти та беруться до уваги деякі інші критерії.

Володаркою «Призу глядацьких симпатій» на цьому конкурсі стала учасниця, яку представили як «Катерина» (прізвища конкурсанток окупантські медіа чомусь не вказали). Вона під час конкурсу, згідно з умовами якого треба було зробити сукню з підручних матеріалів, вийшла на сцену в наряді, зробленому з номерів пропагандистського видання «Наша Каховка».

Оригінальність цієї ідеї – аж… нульова. Хто пам’ятає провінційні «конкурси краси», які в 90-ті роки минулого сторіччя проводилися з нагоди мало не кожного свята, пам’ятають і подібні конкурси нестандартних суконь. І те, що під час цих конкурсів обов’язково була сукня з номерів місцевої газети – так званого «інформаційного спонсора» заходу.

Окупаційна влада Каховки вирішила повернути місто ментально в культурно у ті 90-ті з їх вульгарністю, несмаком і войовничим кічем. Мабуть, це відбувається тому, що в 90-х «застряг» керівник окупаційної влади Каховського району Павло Філіпчук.

На «святкуванні» від вітав містян «з днем відродження», казав, що за час окупації «примножив своє щастя у житті» та ніс іншу маячню в межах свого специфічного розумового розвитку.

Такі люди, як Філіпчук, дійсно, не приживалися у сучасному суспільстві, яке позбулося багатьох потворних явищ, які панували ще 20-25 років тому, де «конкурси краси» (особливо – провінційні!!!) – вже не свято, а – заходи, дуже сумнівні в моральному, етичному, культурному та інших розуміннях.

Російська окупація стала для Павла Філіпчука та йому подібних дійсно «відродженням», але це триватиме недовго. Таких людей або прибирають свої, коли відпадає потреба, або їх змітає деокупація.

Скоро Каховка завдяки ЗСУ згадуватиме нещодавній «конкурс краси» як один з «іспанських соромів», які довелося пережити через окупацію і дуже короткотривале «відродження» філіпчуків.

Нагадаємо, в тому ж Каховському районі десь зараз проводяться «конкурси краси», а десь викрадають людей.

Джерело