Перевезення пасажирів поїздів, які не прибули до Херсона через обстріл, коштувало дешевше

Перевезення пасажирів поїздів, які не прибули до Херсона 30 вересня і 1 жовтня через російський обстріл, коштуватиме дешевше у 3,5 рази.

Про це свідчать розрахунки вартості послуг перевізника, які медіа МОСТ надав директор департаменту інфраструктури обласної військової адміністрації Олег Ярошак.

Згідно з цими документами, перевезення пасажирів поїздів обійшлись у 84 тисячі 426 гривень та 66 копійок. За словами Ярошака, послуги перевізника (ТОВ “Херсонське автотранспортне підприємство 16527”) ще не оплачені.

Також, за словами директора департаменту інфраструктури, потенційні витрати на ті перевезення могли б бути більшими у приблизно 2 рази.

“На це могло піти 160 тисяч гривень”, – сказав чиновник.

Але їх вдалось уникнути завдяки допомозі Кіровоградської області, Херсонської громади та Миколаєва, які виділили свій транспорт.

Щодо залишку у 215,5 тисяч гривень посадовець сказав про їх ймовірне використання у майбутньому в разі потреби проведення евакуації з прибережних громад Херсонської області.

Згідно обгрунтування придбання послуг та службової записки з пропозицією укласти відповідний договір, послуги перевізника можуть використати при евакуації людей з Білозерської, Станіславської, Дар’ївської, Тягинської, Милівської та Нововоронцовської громад.

Раніше повідомлялось про те, що перевезення пасажирів поїздів, які не прибули до Херсона 30 вересня і 1 жовтня через російський обстріл, коштувало 300 тисяч гривень.

Джерело