Прокудін розповів про долю свого житла у Херсоні

Начальник ОВА Олександр Прокудін розповів про долю свого житла у Херсоні.

Зробив він це у спілкуванні з авторкою медіапроєкту “Міста сили” Аліною Шаманською, який рекламувався Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Житло Прокудіна знаходилось на третьому поверсі одного з будинків на вулиці Руслана Сторчеуса. За його словами, оселю спершу обікрали росіяни.

“Телевізори, всі інші речі, які були на їх думку цінні. Але ті речі, які для мене цінні, які несли якісь спогади, якісь сімейні цінності – то ми забрали”, — сказав начальник обласної військової адміністрації.

Згодом будинок був обстріляний ракетами. Олександр Прокудін не уточнює чиїми, але у ніч з 1 на 2 вересня 2022 року будівлю уразила українська армія. В наведенні обстрілу росіяни звинуватили власного прибічника – Євгена Великосельського.

“Наша квартира, яка тут була – вона повністю зруйнована ракетами. Тобто її зараз немає. Будівля є, а квартири немає. Вона просто зруйнована ця будівля”, – розповів Прокудін.

Будинок, де мав житло Олександр Прокудін, належав Херсонському юридичному інституту Харківського національного університету внутрішніх справ.

Прокудін вчився в цьому інституті. В будівлі на Руслана Сторчеуса розміщувалися казарми та навчальні аудиторії. Після ліквідації інституту в 2011 році її переобладнали під житловий будинок та роздали квартири поліцейським.

Серед них був і Олександр Прокудін, який безкоштовно отримав квартиру під час роботи заступником начальника обласної поліції. Після переформатування освітнього закладу будинок на Руслана Сторчеуса йому не повернули.

Наприкінці липня 2024 року ДБР серед інших викрило в причетності до корупційної схеми на видачі водійських посвідчень охоронця Прокудіна та начальника управління кадрового забезпечення поліції Херсонської області Миколу Кучерявого.

Джерело