Росіяни активізувалися у спробах встановити контроль над дніпровськими островами в Херсонській області, — речник Сил оборони півдня

Російські окупанти активізувалися у спробах встановити контроль над дніпровськими островами в Херсонській області. Про це сьогодні, 11 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин.

“Почнемо з островів. Дійсно, вже починаючи з понеділка, кілька днів поспіль противник активізувався на цьому Придніпровському напрямку. Щодня там відбувається по пять-сім бойових зіткнень. Ворог намагається штурмувати невеликими групами піхоти. Він намагається форсувати, там є дуже багато проток, намагається перейти на ті острови, які під контролем Сил оборони України, й намагається теж трохи загострити ситуацію на цих островах”, — зазначив він.

За даними речника, минулого тижня росіяни провели логістичне забезпечення цих штурмових груп.

“Противник провів ротацію та зараз буде нарощувати свої сили там і збільшувати кількість штурмових дій”, — сказав Волошин.

Він повідомив, що на Кінбурнській косі противник зараз також намагається наростити свої сили й засоби, щоб проводити штурми саме там, де Дніпро впадає в Чорне море.

“Там досить напружена в нас зараз ситуація. Крім того, минулого тижня з бази в Севастополі противник перекинув дивізіон річкових катерів. І вони теж будуть використовуватися для того, щоб тримати під контролем цю територію”, — сказав Волошин.

Джерело