Ще 72 адреси: окупанти опублікували черговий перелік майна на лівобережжі Херсонщини, яке вони можуть забрати

Окупаційна влада опублікувала черговий список нерухомості на лівобережжі Херсонщини, яка, на їхню думку, вважається “безгосподарною” та підлягає переведенню на баланс незаконних органів влади.

Інформація про це опублікована на сайті так званої адміністрації Херсонської області.

Цього разу визначено 72 адреси на території так званого Великолепетиського муніципального округу (територіальна одиниця запровадження незаконною владою, – МОСТ).

Зазначається, що власники цього житла мають протягом 30 календарних днів з’явитися до окупаційного міністерства майнових і земельних відносин Херсонської області у Генічеську з документами (паспорт громадянина Російської Федерації та правоустановчими документами на майно) для того, аби “виключити можливість вважати зазначені об’єкти нерухомого майна безгосподарними”.

Нагадаємо, у квітні 2024 року окупаційний уряд Херсонської області затвердив порядок захоплення покинутого житла. Документом визначено, що окупанти відтепер зможуть забирати у власників житлові будинки, квартири і кімнати.

Забрати майно можуть якщо воно не зареєстроване в російському Єдиному державному реєстрі нерухомості. Тобто, під цей пункт підпадає нерухомість людей, які виїхали з окупованої частини Херсонщини і фізично не зможуть внести нічого в російський реєстр.

Джерело