У ХОВА оновили дані щодо кількості населення на правобережній Херсонщині

Станом на вересень 2024 року на правобережній частині Херсонської області проживає третина населення від кількісних показників, які були до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це в інтервʼю кореспондентам “IPC-Південь” повідомив заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Шанько.

“До повномасштабного вторгнення на правому березі Херсонщини проживало близько 490 тисяч жителів. Зараз, станом на 1 вересня 2024 року, ця цифра становить близько 168 тисяч жителів, але якщо порівнювати з 2023 роком і загалом динаміку 2024 року, то ми можемо побачити демографічну ситуацію, яка змінюється хвилями. Усе залежить від інтенсивності обстрілів, які відбуваються на території області, у тому числі й міста”, – зазначив пан Шанько.

За його словами, якщо спостерігати динаміку під час літнього періоду року, то можна відзначити зростання кількості населення, оскільки люди повертаються додому, щоб полагодити свої будівлі або забрати необхідні речі тощо. У цей час демографічний показник може зростати.

За останніми даними ХОВА, з початку 2024 року російська армія більше 28 тисяч разів обстріляла Херсонщину, застосувавши близько 158 тисяч боєприпасів. Через це у Херсонській області загинули 135 людей і ще 868 отримали поранення.

Джерело