У Тягинки на Херсонщині будуть новий герб та прапор

Комісія з питань створення символіки Тягинської об’єднаної територіальної громади ухвалила проект герба та прапора Тягинки. Переможцем визнано проект геральдиста та краєзнавця Олексія Паталаха.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Символом громади автоматично є герб її адміністративного центру. При розробці герба я керувався принципом відображення у ньому місцевої історії й топонімики. Тож герб села Тягинка: у синьому полі на золотому острові золота мурована фортеця з глухою зубчастою стіною та трьома зубчастими вежами, з який середня вища за бічні. У золотій главі три в пас чорні плоди терну із зеленими черенками. Прапор у вигляді квадратного полотнища з подвійним кріпленням. Символіка повторює гербові фігури. Для зображення фортеці використано графічні реконструкції Вадима Ільїнського та Світлани Бєляєвої. Силуетно вона нагадує родовий знак династії Гедиміновичів. Три плоди терну розшифровують назву села, яка у перекладі з тюркської означає “тернина”, – написав Олексій Паталах.

За його словами, для символіки інших населених пунктів Тягинської громади запропоновано розробити окремі герби.

Олексій Паталах — член Українського геральдичного товариства, автор книжок, серед яких «Відлуння Великого Степу», «Станиці над Бугом», «Від Січі до Чорноморії». 

Під час тимчасової окупації Херсона був незаконно затриманий російськими військовими. У в’язниці його тримали близько місяця.

Джерело