В Херсоні вилучили незаконні тютюнові вироби на понад 2 мільйони гривень. ВІДЕО |

09.12.2021 18:00

             Близько місяця тому працівникам Херсонського управління ДВБ НПУ стало відомо, що 31-річний мешканець Херсона на одному з ринків обласного центру займається реалізацією тютюнових виробів. Як виявилося, на сигаретах відсутні марки акцизного податку. В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що правопорушник періодично отримує товар в одному з відділень поштової доставки. А в транспортуванні посилок і подальшому розвозі цигарок по місцях збуту чоловікові допомагає 39-річний громадянин на своєму автомобілі «HYUNDAI TUCSON».

            Також під час розшукових дій оперативники з’ясували, що для зберігання підакцизного товару правопорушники орендували гараж у мікрорайоні «Житлоселище». Вчора, 8 грудня, оперативники внутрішньої безпеки разом із слідчими та працівниками блоку превенції відділу поліції №2 Херсонського райуправління поліції провели огляд гаражу. В результаті було виявлено та вилучено майже 72,5 тисячі пачок сигарет без акцизних марок. Загальна вартість вилученого сягає понад 2,2 мільйони гривень.

            Нині за цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Санкція статті передбачає покарання в виді штрафу в розмірі від 85 до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Триває досудове розслідування.

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області.

Источник