Ізюм повністю окупований

Фото: Facebook/Максим Стрельник Битва за місто не закінчена.

У місті залишається 20 000 людей.

1 квітня російська армія почала повністю контролювати Ізюм. Це сталося через кількісну перевагу російських окупантів та підлості місцевих зрадників, повідомив начальник відділу Ізюмської міськради Максим Стрельник.

«Однак битва за Ізюм не завершилася, і наша армія незабаром обов’язково звільнить місто від російських окупантів і врятує ізюмчан, які стали заручниками підлості місцевих зрадників і агресії ворогів», — написав чиновник у Facebook.

Раніше повідомляли: Бої на Ізюмському напрямку назвали повторенням Курської дуги

Стрельник нагадав, що 26 березня місцеві зрадники провели російських окупантів на південну частину міста, що призвело до повного блокування шляхів доставки гуманітарної допомоги до Ізюму та евакуації місцевих жителів.

«Крім того, російські окупанти, скориставшись цією ситуацією, почали захоплення Ізюма. З огляду на цю загрозу, Збройні сили України проводили військові заходи щодо деблокування міста, про які не можна було публічно повідомляти з огляду на військову таємницю», — пояснив начальник відділу Ізюмської міськради.

Раніше стало відомо, що ворог утримує понтонні переправи через Сіверський Донець в Ізюм. У генштабі ЗСУ впевнені, що російська армія зосереджується на наступальній операції у Східній операційній зоні.

Як писав KHARKIV Today, евакуації потребують до 20 000 ізюмчан, проте гуманітарні коридори з російськими військовими не можуть узгодити 20 днів.

Джерело