32-й день війни у Харківській області. Мінус винищувач та звільнена Гусарівка

Фото: Андрей Мариенко/KHARKIV Today. Збройні Сили України перейшли у контрнаступ на кількох напрямках.

Українська армія утримує позиції біля Харкова, на деяких напрямках атакує.

Вночі 27 березня російські окупанти 15 разів обстріляли Харків зі зброї дальньої дії. Слідом за селами у Харківському районі (Ольхівка та Мала Рогань) українська армія звільнила село Гусарівка (Балаклійський район). Саме з Гусарівки (за 180 кілометрів від Харкова) окупанти йшли на Ізюм. За словами військового волонтера Романа Доніка, Гусарівку було окуповано двома батальйонними групами російської армії, тут знищено близько 60 одиниць ворожої техніки.

Крім того, в Ізюмському районі був збитий російський винищувач Су-34, один із найновіших літаків ворожої армії. Про це повідомили голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

«Цієї ночі проходили обстріли у Харкові, окупанти завдавали ударів зі зброї дальньої дії близько 15 разів, — пояснив Синегубов. — ВСУ продовжують утримувати позиції біля Харкова, за деякими напрямками перейшли в контрнаступ».

У Харкові рятувальники виїжджали на гасіння пожеж внаслідок обстрілу до Московського та Слобідського районів. Усього за добу виїздів на пожежі та розбір завалів було 83.

Як повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, наразі російські окупанти поблизу Харкова зосередили зусилля на поповненні поточних втрат.

Як писав KHARKIV Today, 26 березня окупанти викрали заступника міського голови Балаклії Сергія Полторака, начальника відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова та мера Балаклії Івана Столбового.

Джерело