500 жителів Первомайського отримають компенсацію за допомогу переселенцям

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today,  Компенсацію дадуть тим, хто не має боргу за "комуналку".

Щоб подати заяву, присутність переселенців не потрібна.

Понад п’ятсот жителів Первомайського подали заяви на отримання компенсації комунальних витрат за проживання переселенців. Документи ухвалюють до 3 червня включно. Про це 13 травня повідомив голова Первомайської громади Микола Бакшеєв.

«У квітні до виконавчого комітету Первомайської міськради надійшло 512 заяв про отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Ми приймаємо заяви і надалі. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, компенсація за квітень буде видана у разі відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги. Звертання на компенсацію за травень можна буде подати до 3 червня включно. Заяву пише власник житлового приміщення, присутність переселенців для цього тепер не потрібна. При собі потрібно мати усі необхідні документи. Заяви подаються у кабінеті №11 відділу ЖКГ на першому поверсі будівлі міськради», — пояснив він.

Нагадаємо, з початку війни до Первомайського переїхало майже 5000 переселенців.

Як писав KHARKIV Today, власники житла, які безкоштовно дали притулок переселенцям, можуть отримати компенсацію на оплату комунальних послуг  у розмірі 450 гривень.

Джерело