Арестович розповів, де росіяни активізувалися на Харківщині

Фото: Сергій Козлов  На півночі та півдні області тривають бойові дії.

На півночі Харківщини окупанти намагалися просунутися вперед, але змушені були відступити. 

Про воєнну обстановку у Харківській області розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович. За його інформацією, окупанти почали активні дії поблизу Балаклії у напрямку півдня.

«Вони трішки активізувалися. Відчайдушно намагаються, там Ветеринарне (колишній Дергачівський, укрупнений Харківський район) біля кордону, сама північ, захід — на Уди (колишній Золочівський, укрупнений Богодухівський район) йдуть. На Дементіївку (колишній Дергачівський, укрупнений Харківський район) намагалися, там їм, правда, «люлєй» виписали. Вони відступили назад, але тим не менше. Хоробро намагалися на Рубіжне (колишній Вовчанський, укрупнений Чугуївський район) наступати. Якщо схід Харківської області брати — також відхватили «люлєй». І непомірна активність у них раптом прокинулася в районі Балаклії. Вони там трохи зосередили військ і від Балаклії пішли у бік Гусарівки (колишній Балаклійський, укрупнений Ізюмський район). Але це контрдії у відповідь на наші дії, коли ми намагалися їх лупити у бік, у правий їхній фланг із заходу Ізюмського угруповання. І щоб ми туди не дуже атакували, вони вирішили «атакнуть» злегка у район Гусарівки, ми туди перенесли сили та засоби. Розумні дії, як завжди. Не треба бути Наполеоном, щоб це зробити. Вони намагаються вовтузитися, ми їх лупимо у відповідь, там без особливого просування обох сторін», — повідомив він.

Раніше повідомляли: У Харківській області прикордонники вбили 40 росіян

За словами Арестовича, «наступ» загарбників від Ізюму на Словʼянськ у майбутньому стане сюжетом для анекдотів.

«Я багато чого бачу, що увійде до військової історії, але найголовнішим анекдотом усієї цієї війни стане ось ця, окрім Чорнобаївки, це героїчний наступ від Ізюму на Словʼянськ. Тому що мати там, напевно, більшу частину часу найбільш боєздатне угруповання і не просунутися на кілометр за 90 днів — це треба вміти, звісно, великі люди. Але ось вони продовжують знову там. Я підозрюю, що коли буде 350-й день війни, я все ще буду говорити: штурмують Долину, Богородичне, від Святогірська (Донецька область) намагаються наступати та від Пришибу (колишній Балаклійський, укрупнений Ізюмський район). Там нічного не змінюється», — пояснив радник голови Офісу президента.   

Джерело