Безкоштовний транспорт: Терехов розповів, як довго це триватиме

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Комунальні підприємства, які перевозять пасажирів, дотують із міського бюджету.

Проїзд у громадському транспорті Харкова поки залишатиметься безкоштовним.

Гроші на нього виділяє Харківська міська рада. Плату за проїзд повернуть тоді, коли не знайдуть коштів у бюджеті міста. Про це пише «Об’єктив» із посиланням на харківського міського голову Ігоря Терехова.

«Жодне місто України з початку війни не мало змоги датувати таким чином транспорт, щоб він був безкоштовним. Поки що транспорт безкоштовний. Коли я буду розуміти, що можливості вичерпані, то відверто це скажу», — пояснив Терехов.

Роботу громадського транспорту дотують із міського бюджету. За ці гроші закуповують паливо та виплачують зарплатні співробітникам. За словами Ігоря Терехова, лише для комунального підприємства «Харківський метрополітен» на місяць потрібно 60-80 мільйонів гривень.

«Дуже підскочили ціни на паливно-мастильні матеріали, зарплати повинні платити й водіям, і обслуговуючому персоналу. Що стосується метро, то це колосальне навантаження. Бачимо, аналізуємо. Що стосується пільг, а у нас дуже багато пільговиків, всі пільги будуть такими, як були до війни», — сказав Терехов.

Як писав KHARKIV Today, ще на початку грудня 2022 року Ігор Терехов обіцяв, що проїзд у метро, тролейбусах, автобусах й трамваях Харкова залишиться безкоштовним. За його словами, гроші на це на 2023 рік заклали.

Джерело