Це звичка ФСБ: у міськраді прокоментували «мінування» Палацу спорту у Харкові

Росіяни брешуть про мінування українськими військовими цивільних об'єктів.

В Росії заявили, що територію біля Палацу спорту замінували, а харків’янам начебто про мінування не повідомили.

У Харківській міській раді спростували інформацію, яку поширило Міністерство оборони Росії, про підрозділи української армії в Палаці спорту в Харкові та замінування території біля нього. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на відповідь міськради.

«Це у звичках федеральної служби безпеки російської федерації мінувати житлові будинки та підривати їх потім у політичних цілях. У нашій ментальності такого немає і не може бути», — зазначили у Харківській міськраді.

Зазначимо, 3 серпня Міністерство оборони Росії повідомило про начебто використання українською армією об’єктів соціальної інфраструктури у військових цілях.

«У Харкові у Палаці спорту (проспект Григоренка) зосереджені підрозділи ЗСУ, обладнані склади озброєння та боєприпасів, підходи до будівлі заміновані, але про це місцеве населення навмисно не повідомлено», — заявили у Міноборони Росії.

Нагадаємо, раніше Міноборони Росії поширювало фейки про те, що українська армія тримає у заручниках місцевих жителів у будинках Харкова, розмістила артилерію та реактивні системи залпового вогню у лікарнях та школах, тримає у заручниках співробітників та пацієнтів харківських лікарень.

«Зазвичай російські окупанти таким чином інформаційно готують для себе підґрунтя для нанесення ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, по лікарнях, школах, житлових будинках міста, а потім це виправдовують тим, що там знаходились позиції ЗСУ. Таку тактику окупанти використовують постійно при ракетних обстрілах Харкова та інших міст України», — зазначили у ХАЦі.

Як писав KHARKIV Today, російські ЗМІ поширювали фейкову інформацію нібито про переїзд «чорних трансплантологів з Луганської області до Дніпра та Харкова».

Джерело