Централізовану евакуацію у Харкові не проводять — Олег Синєгубов

Фото: KHARKIV Today. Голова воєнної адміністрації звернувся до жителів Харківської області.

Загроза обстрілу житлових районів Харкова залишається. Але евакуюватися пропонують жителям південно-східної частини області.

Централізована евакуація у Харкові не проводиться, рекомендація про евакуацію є лише по населених пунктах, які знаходяться недалеко від Ізюму. Це Барвінкове, Борова та Лозова. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

«Загроза обстрілів житлових районів Харкова залишається. Більшість жителів ще в перші тижні активних бойових дій виїхали за межі міста та області. На сьогодні централізованих евакуаційних заходів саме у Харкові ми не проводимо, — сказав Синєгубов. — Щодо Ізюмського напрямку: обласна військова адміністрація за погодженням із ЗСУ дійсно рекомендує евакуювати населення Барвінкового та Лозової».

Як пояснив Олег Синєгубов, через Барвінкове та Лозову курсують потяги, тому слід стежити за розкладом, який оголошують органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, евакуаційні заходи на ізюмському напрямку тривають. Проте у селищі Борова Ізюмського району евакуацію, заплановану на 6 квітня, було відкладено. Жителів мали автобусами відвезти до Краматорська, звідки вони могли б дістатися евакуаційними потягами до західних областей України. На запланованому маршруті загострилися воєнні дії, тому евакуацію відклали.

Раніше про евакуацію жителів Луганської, Донецької та Харківської областей повідомила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук. Пізніше у Міністерстві реінтеграції повідомили, що Харківську область було названо помилково.

Джерело