Через ракетний обстріл у Харкові проблеми з водопостачанням

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов Поки що терміни відновлення не називають.

Через перебої з електрикою виникли проблеми з центральним водопостачанням.

У кількох районах Харкова з 9:00 немає води. Це підтвердив міський голова Ігор Терехов. Комунальники працюють над усуненням проблеми.

У місті Балаклія знизилася напруга в електромережі й відключилися насоси на водозаборі. Про це повідомили у Балаклійській міській раді.

«Російські окупанти вкотре завдали ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури сьогодні зранку. Через зниження напруги в електромережі до 170-180 кВ відключилися насоси на водозаборі. Чекаємо на стабілізацію напруги», — сказано у повідомленні.

Також напруга знизилася в електромережі в місті Лозова, водяні насоси перестало працювати.

«У Лозовій виникли проблеми з водозабезпеченням. Через перепади напруги тимчасово не працює обладнання», — пояснили у Лозівській міській раді.

Зазначимо, також про проблеми з водою повідомляють мешканців Харкова та Чугуєва.

UPD. Станом на 11:20 напруга в електромережі міста Балаклія стабілізувалася, комунальне підприємство «Балаклійський водоканал» розпочало подачу води та заповнення системи.

«Якщо напруга буде залишатись стабільною, вода в абонентів з’явиться протягом години», — пояснили в Балаклійській міськраді.

Як писав KHARKIV Today, 31 жовтня близько 8:00 російські окупанти обстріляли Харків та Чугуївський район області ракетами. Внаслідок обстрілів пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури. Ракети С-300 запустили з Бєлгорода.

Після масованих обстрілів Росією об’єктів критичної інфраструктури в Україні ввели екстрені відключення електроенергії. Наслідки обстрілів ліквідовують.

Джерело