Чотири жителя Харківщини загинули, підірвавшись на мінах

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Міни розкидані в Чугуївському районі.

Жителів Харківської області закликають не наближатися до підозрілих предметів.

За 22 вересня до поліції надійшли повідомлення про те, що восьмеро мешканців Чугуївського району підірвалися на мінах, які залишили російські окупанти. Четверо людей загинули, коли наступили на міни, ще четверо отримали поранення. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Харківській області.

Зокрема, серед постраждалих — 67-річна мешканка села Гракове та 52-річний житель селища Чкаловське, вони отримали вибухові травми. Крім того, поліцейський офіцер побачив у полі двох трактористів, які підірвалися на міні. Постраждалих госпіталізували до лікарень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Жителів Харківської області закликають бути обережними.

«Поліція закликає бути максимально обережним та не наближатися до підозрілих предметів, пересуватися тільки асфальтованими доріжками та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів негайно телефонувати за номером 101 або 102», — звернулися до мешканців у поліції.

Як писав KHARKIV Today, 21 вересня неподалік села Гракове (Чугуївський район) під час проведення ремонтних робіт на міні підірвалися двоє співробітників компанії «Харківобленерго» та один співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій. Начальник високовольтних ліній електропередач Харківського РЕМ загинув.

Джерело