День єднання. У Харкові підняли Державний Прапор

Прапор підняли на флагштоку у сквері на Сергіївській площі.

В Україні відзначають День єднання українського народу.

16 лютого Харків приєднався до відзначення Дня єднання українського народу. Близько 10:00 у сквері на Сергіївській площі урочисто підняли Державний Прапор України. У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко і Харківський міський голова Ігор Терехов.

Біля флагштока виконали Гімн України. Також сьогодні гімн прозвучав у школах Харкова і метро. Привітав українців із Днем єднання президент Володимир Зеленський, на українських телеканалах проходить марафон до Дня єднання.

 

 

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

За словами голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, сьогодні важливо продемонструвати, що українці — єдина нація.

«Сьогодні ми відзначаємо День єднання, для нас це дуже важливо. Вкрай важлива подія на сьогоднішній день, тому що ми маємо продемонструвати не лише Україні, а й усьому світу, що ми єдина нація, що ми не піддаємось на ті провокації, які зараз звучать від нашого ворога. Ми готові, ми готові захищати до останнього нашу землю, тому що ми на своїй землі, правда за нами і за нами буде перемога. Ми зараз готові як ніколи, готова матеріально-технічно наша армія, готові наші люди, наш дух незламний», — повідомив Олег Синєгубов. 

Нагадаємо, 16 лютого називали датою можливого наступу Росії на Україну. У зв’язку із чим деякі країни рекомендували своїм громадянам залишити Україну. 14 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення Дня єднання  16 лютого. Цього дня глава держави закликав вивісити національні прапори, одягнути синьо-жовті стрічки і показати усьому світові нашу єдність.

 

Джерело