Для окупантів зараз важливо захопити Барвінкове — заступниця комбата

Артиллерийский снаряд в Барвенково. Иллюстративное фото: Харьковская областная прокуратура Російська армія обстрілює увесь Ізюмський район.

Жителів міста Барвінкове закликають евакуюватися через інтенсивність обстрілів. З евакуацією допомагають ЗСУ.

Для російських окупантів стратегічно важливо захопити місто Барвінкове на півдні Харківської області. Тому зараз це місто найбільше обстрілюють із важкої артилерії та авіації. Про це повідомила в ефірі телеканалу «Еспресо» заступниця командира батальйону «Карпатська Січ» Марія Чашка.

«Усі міста та села, які тут є, абсолютно всі потрапляють під обстріл. Зокрема, найважливішим, стратегічно важливим, у них є напрямок — місто Барвінкове та захоплення саме цього містечка. Саме це місто найбільше страждає серед цивільних об’єктів, крім самої лінії вогню. Найбільше страждає від ворожих обстрілів важкої артилерії та авіацією.Тут ще є досить багато цивільних, — сказала Чашка. — Ми самі звертаємося до людей, щоб евакуювалися, ми готові всім допомагати. І коли до нас звертаються цивільні з проханням допомогти в евакуації, незважаючи на те, яка б не була обстановка, ми у будь-якому разі направляємо до них бійців та евакуюємо”.

Після евакуації з Барвінкового жителів передають до рук волонтерів «Карпатської Січі», які далі організовують евакуацію за їх бажанням. За словами Марії Чашки, із Барвінкового щодня виїжджають люди — це ті, чиї будинки були зруйновані внаслідок обстрілу російськими окупантами або ті, хто розуміє небезпеку інтенсивності обстрілів.

Загалом у Ізюмському районі ситуація залишається досить напруженою, каже Марія Чашка. Окупанти б’ють і по позиціях українських військовослужбовців, і по цивільних об’єктах. Використовують важку артилерію. За останні три дні було поранено четверо бійців «Карпатської Січі».

«Ворог продовжує обстріли артилерією, важкою зброєю. Обстріли тривають не лише по позиціях, які тримає наш батальйон «Карпатська Січ», а й по цивільних населених пунктах на Ізюмському напрямку. Цієї ночі окупанти обстріляли наші цивільні об’єкти касетною артилерією. У нашому підрозділі «Карпатська Січ», на щастя, за останню добу немає поранених та загиблих. Хоча за останні три дні у нас є четверо поранених, вони всі вже у шпиталі, всі вже отримують допомогу, з ними вже все буде добре», — пояснила заступниця командира батальйону “Карпатська Січ” Марія Чашка.

У батальйоні помітили закономірність: найбільше обстрілів російськими окупантами припадає на нічний час, особливо у цивільних об’єктах. Ймовірно, таким чином російські військові тренуються, щоб підготуватися до атак. Але у «Карпатській Січі» запевняють: українська армія надійно тримає свої позиції.

«Якщо десь якісь плани у них з’являються, наша розвідка відразу нам повідомляє про пересування техніки або якісь інші підготовчі дії, і ми успішно на все це реагуємо. Спроби прориву у них абсолютно безуспішні, хоча вони почергово з’являються час від часу. часу. Але вони безуспішні. Ми надійно тримаємо наші позиції», — наголосила Чашка.

Як писав KHARKIV Today, російські окупанти планують відновити наступ на Харків. Сили стягують на Ізюмському напрямку, через що їх позиції на Донбасі трохи слабшають.

Джерело