Для підготовки до опалювального сезону не вистачає грошей — директор «ХТМ»

Плату за комунальні послуги повернули, щоб підготувати мережі до опалювального сезону.

У Харкові закінчився пільговий період, коли нарахування за комунальні послуги списували.

Для підготовки до опалювального сезону у Харкові катастрофічно не вистачає грошей, але ремонтно-відновлювальні роботи проводяться, до опалювального сезону все буде відновлено. Про це заявив директор комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Василь Скопенко.

«Почали ремонтні роботи, продовжуємо подавати воду. Сформовано усі графіки ремонтних та відновлювальних робіт. На сьогоднішній день катастрофічно не вистачає грошей, щоб підготувати місто до опалювального сезону. Ігор Олександрович увійшов у становище, але на сьогодні ворог відкинутий від Харкова, усім треба йти далі, відновлювати місто та повертатися до нормального ритму роботи. Ми зараз всі повернулися зі штабу, який проходив під керівництвом Ігоря Олександровича, всі роботи взято на жорсткий контроль Ігоря Олександровича, ми до опалювального сезону максимально відновимо. Але якщо ми хочемо все це зробити, необхідно повертатися до системи. Немає інших джерел, щоб відновити це все», — пояснив Скопенко.

Як писав KHARKIV Today, у квітні мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв списати борги харків’ян з 24 лютого за комунальні послуги, що надаються містом, — опалення, вода, вивіз сміття та прибирання прибудинкової території. Заборгованість із газо- та електропостачання списувати не будуть, оскільки ці послуги надають не комунальні підприємства.

Але пільговий період діяв з 24 лютого до 31 травня включно. Це означає, що з 1 червня оплачувати рахунки потрібно.

Джерело