Доцента-коригувальника вогню звільнили з харківського університету

Фото: Facebook/пресслужба НТУ «ХПІ» Суд визнав Максима Решетняка винним у розповсюдженні інформації про Збройні сили України.

Чоловікові присудили умовне покарання. 

Доцента кафедри фізики металів та напівпровідників Максима Решетняка звільнили з посади. Відповідний наказ 10 серпня підписав ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Підставою став п. 3 ч. 1. ст. 41 Кодексу законів про працю України (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи). Про це повідомили у пресслужбі вишу.

«За вчинення дій, що суперечать загальноприйнятим нормам і правилам, змісту трудової функції, а також дискредитують виховні та посадові функції, які мають важливе значення у формуванні свідомості молоді», — говориться у наказі.

Раніше повідомляли: На Харківщині за тиждень виявили понад 60 колаборантів, які допомагали Росії і готували диверсії

Днями доцент Харківського політехнічного інституту Максим Решетняк отримав вирок за розповсюдження інформації про Збройні сили України в умовах воєнного стану. Його засудили до п’яти років позбавлення волі з двома роками умовно. За даними слідства, 11 травня Максим Решетняк опублікував на своїй сторінці “Вконтакте” фрагмент карти Google Maps. На ній він окреслив позиції українських бійців.

Нагадаємо, Максим Решетняк визнав провину та пішов на угоду.

Джерело