Двоє воїнів із Харківщини загинули на Донбасі

Герої захищали село Покровське неподалік від Бахмуту.

Життя за Україну віддали Нікіта Буцький і Віталій Савко.   

У жорсткому бою під населеним пунктом Покровське Донецької області, ворог відібрав життя 20-річного Нікіти Буцького. Про це 4 серпня повідомили у виконкомі Люботинської міськраді. 

«Нікіта Буцький закінчив гімназію №1, і в 2020 році підписав контракт на службу у Збройних силах України. На війні з першого дня захищав оборонні рубежі країни, але безжальний ворог позбавив життя мужнього і рішучого воїна, справжнього Героя», — розповіли там.

У героя залишилися батьки і брат.

Нікіта Буцький. Фото: виконком Люботинської міської ради

Під час виконання бойового завдання біля села Покровське Донецької області, проявивши мужність та героїзм, був важко поранений та помер 2 серпня випускник кафедри культурології філософського факультету Віталій Савко. Відповідну інформацію опублікував Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна.  

«Важко осягнути втрату такої доброї, щирої, веселої людини, якою був Віталій Савко. Він легко знаходив спільну мову з людьми, завжди ставився позитивно до життя, а від його посмішки в аудиторіях ставало світліше. Його рішучість, стійкість, вірність власним переконанням визначили шлях його життя. Він завжди вірив, що культуру треба захищати і в аудиторії, і на сторінках книг, і на полі бою!», — зазначили у виші.  

Віталій Савко. Фото: ХНУ ім. В. Н. Каразіна

Для допомоги родині Віталія Савка Каразінський університет залишив реквізити:
5375414119242005 Владислав Савко (брат).  

Нагадаємо, 30 липня у бою за Харківську область загинув військовослужбовець Олег Сабадаш. До війни він жив у Люботинській громаді. 

Джерело