Фельдман Екопарку більше немає. Хижаків планують приспати

Фото: Фельдман экопарк Рішення буде ухвалено до вечора.

Екопарк постійно обстрілюють російські окупанти. Вольєри левів, тигрів та ведмедів сильно пошкоджені.

Для хижаків із Фельдман Екопарку спробують обладнати тимчасове житло у старому великому кінному комплексі у селищі Чутове Полтавської області. Якщо не вийде, хижаків присплять. Про це повідомив власник екопарку Олександр Фельдман.

«Найбільша проблема — це великі хижаки. Їхні вольєри поки що дивом зберігають цілісність, але ще один обстріл — і леви, тигри, ведмеді, що збожеволіли від страху, можуть опинитися на волі і піти у бік Харкова або у прилеглі селища, — пояснив Фельдман. — Наші фахівці зараз розглядають можливість обладнати для них (хоча б для деяких) тимчасове житло у Чутовому Полтавської області. Якщо цього не вийде, то єдиний варіант, що залишається у нас, — це приспати хижаків. Про це неймовірно боляче говорити, але головний пріоритет зараз — це життя людей».

Екопарк обстрілюють щодня. Насправді його вже немає.

«У мене часто запитують, що з парком. Сьогодні можу сказати харків’янам, що парку більше немає. Після вчорашнього масованого обстрілу ракетами, літаками парк практично знищено. Зруйновано вольєри, зруйновано всю інфраструктуру, дивом залишилися живі тигри та леви. Дуже сильно постраждали їхні клітки». Вони будь-якої хвилини можуть вийти на вулицю. У жахливому стані будівля, де знаходяться ведмеді», — сказав Фельдман.

Долю хижаків вирішать сьогодні до вечора. Можливо, врятують дрібних хижаків — ягуарів і пантер.

Як писав KHARKIV Today, 17 березня у Фельдман Екопарку внаслідок обстрілів російськими окупантами було зруйновано зимові вольєри людиноподібних мавп, загинули два орангутани і шимпанзе. 19 березня під обстрілами  загинули дев’ять оленів, ще 20 втекли до лісу. 26 березня у зимовому вольєрі Екопарку виявили мертвим 4-річного мандрила Степана.31 березня стало відомо про загибель пари бізонів, їх дитинча залишилася жива.

Джерело