Генпрокурорка звернулася до бізнесмена Ярославського, кортеж якого вчинив смертельну ДТП

Ирина Венедиктова. Фото: Лига.нет. Ірина Венедіктова просить харківського бізнесмена повернутись до України.

В Офісі генерального прокурора обіцяють, що «все буде за законом».

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова звернулася до бізнесмена Олександра Ярославського, кортеж якого вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду на дорозі Чугуїв — Харків, повернутися до України. Про це повідомляє «Суспільне».

«Для того, щоб ні в кого не було жодних сумнівів, от зараз якраз і правильно буде звернутися до пана Олександра Владиленовича: якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, я вам обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, але давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну. Я вам обіцяю, що все буде по закону, все буде чесно, професійно і швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії», — сказала Ірина Венедіктова.

Генпрокурорка розповіла, що сьогодні вона відвідала Харківську обласну прокуратуру, куди приїхала «команда прокурорів з Офісу генерального прокурора» і запевнила, що тему ДТП ніхто не «замовчуватиме і замовлятиме».

«Дійсно, є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину. Дійсно, дуже дивні ті обставини, які відбувалися потім. З’являється людина, бере на себе всю провину, готова йти до суду на запобіжний захід, а потім людина зникає… Слідство працює. Подробиці сказати не можу, але слідство працює», — відзначила генпрокурорка.

Раніше повідомляли: «Ярославського буде нелегко викликати на допит», — юрист

Нагадаємо, Ярославський вдень 10 лютого залишив Україну. Він відлетів до Лондона до сім’ї. У його пресслужбі повідомили, що у Ярославських заплановано відпочинок у горах до 19 лютого.

Раніше KHARKIV Today писав, що близько 22:55, 9 лютого, у районі 534 км дороги Київ — Харків — Довжанський невстановлений автомобіль їхав з боку Чугуєва у напрямку Харкова і наїхав на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід загинув. Кермувальник втік, але на місці залишилися номери — такі, як використовує кортеж Ярославського. Пізніше провину на себе взяв водій Ярославського, але у поліції впевнені, що на момент ДТП він був у іншому місці. Тому водієві змінюватимуть підозру з «порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть» на «приховування злочину».

Голова МВС звільнив начальника поліції Харківської області. Причина — можлива фальсифікація справи про ДТП із кортежем олігарха Олександра Ярославського.

Джерело