Громадський транспорт у Харкові запрацює з понеділка

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today  Першими поїдуть автобуси і тролейбуси.

16 травня у Харкові запустять громадський транспорт.

Спочатку ходитимуть лише автобуси та тролейбуси, переважно — вранці та ввечері до комендантської години. У місті є запас палива для комунального транспорту, його купили заздалегідь і за цінами нижчими, ніж на заправках.

«Основне транспортування людей робитимемо у ранковий час і після 16-17 годин. Розраховую, що це дозволить перезапустити роботу багатьох промислових підприємств», — розповів мер Харкова Ігор Терехов у інтерв’ю виданню «Страна».

У місті зміняться маршрути, до того ж, необхідно буде організувати проїзд тролейбусів через блокпости. Трамваї теж планують запускати, але не одразу і не на всіх старих маршрутах. За словами міського голови, від колишньої кількості трамваїв залишилася половина.

Раніше повідомляли: У Харкові замість трамваїв обіцяють запустити електробуси

«Справа не лише у зменшенні рухомого складу — у нас є розбиті тягові підстанції, які сьогодні відновити нереально. А там, де вони є, знадобиться час, щоб привести рейки до нормального стану», — каже Терехов.

Метро поки що працювати не буде. За словами Терехова, його запустять після того, як відселять до гуртожитків людей, які втратили своє житло внаслідок обстрілів — зараз багато хто з них ховається на станціях метрополітену.

Джерело