Харківські одинадцятикласники складатимуть тест у школах з бомбосховищами

Фото: KHARKIV Today. Навчальний процес у школах Харкова відновили 11 квітня, але дистанційно.

Учні 11 класів почали повертатися до Харкова, щоб пройти мультипредметний тест. «Іспит» проходитиме у відносно спокійних районах.

Із 7500 харківських одинадцятикласників у Харкові перебуває трохи більше 1500. Але 11-класники реєструються на тест та збираються приїхати для цього до міста. Про це повідомила директорка департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко на брифінгу в Kharkiv Media Hub.

«На сьогоднішній день у нашому місті 7500 11-класників. Нині у Харкові перебуває лише 20% з них. Тобто трохи більше ніж 1500 дітей. Але коли стало відомо, що Харків таки братиме участь у національному мультипредметному тесті, то активно розпочалася реєстрація на тестування», — сказала Ольга Деменко.

За словами директорки департаменту освіти Харківської міськради, на сьогоднішній день для участі у мультипредметному іспиті, який складається цього року через війну замість Зовнішнього незалежного оцінювання, зареєструвалися вже 4600 харківських учнів 11-х класів, що становить 60% від усіх випускників.

У Харкові вже визначено 23 школи для проведення національного мультипредметного іспиту. Це школи, які розташовані у безпечних районах та з наявністю бомбосховища, щоб у разі повітряної тривоги діти могли сховатися. До того ж, за потреби, приміщення, зокрема бункер, готовий надати Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна.

«Тестування буде. Ми вже обрали 23 школи, де є бомбосховища хороші, підвали хороші. Ці школи абсолютно цілі, вони у безпечних місцях. Ми сплануємо роботу, і я думаю, що спільними зусиллями у них буде можливість стати студентами харківських вишів», — наголосила Ольга Деменко.

Зазначимо, з 24 лютого у Харкові залишилося 20% дошкільнят та 25% школярів. На дистанційному навчанні перебувають 85% школярів.

Нагадаємо, цього року через війну замість Зовнішнього незалежного оцінювання проходитиме мультипредметний тест, який складається із завдань з української мови, історії України та математики. Оцінюватимуться завдання за 200-бальною шкалою. За підсумками тесту школярі вступатимуть до вишів.
 
Як писав KHARKIV Today, 17 травня у Міністерстві освіти і науки України заявили, що національний мультипредметний тест не проходитиме через військові дії у Харківській, Донецькій, Луганській, Херсонській областях та Криму.

Проте через три дні передумали та внесли п’ять міст Харківської області до переліку населених пунктів, де можна скласти тест. Це — Харків, Богодухів, Валки, Красноград та Лозова. 

Джерело