Харківський фронт. Що відбувалося 20 червня

ФОто: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Суттєвих позиційних змін не було.

У понеділок 20 червня на Харківському напрямку не відбулося суттєвих змін.

По всій лінії фронту від Козачої Лопані до Чугуєва і Балаклії з обох боків відбувалися інтенсивні артилерійські обстріли. Крім того, окупанти дуже щільно обстрілювали населений пункт Руські Тишки, після чого почалося кілька пожеж. На Вовчанському напрямку ВСУ тримають позиції, окупанти продовжують штурм Рубіжного із надєю вийти на Старий Салтів, Шестакове, Перемога, Кутузівка.

Із Великого Бурлука до Куп’янська окупанти перекинули велику колону техніки. Для якого угрупування це підкріплення. поки незрозуміло. Ворог постійно веде розвідку за допомогою ДРГ та безпілотників.

Нагадаємо, армія РФ накопичила на Харківському напрямку до 10 батальйонних груп, ще кілька стоять «на підході» —  у Бєлгородській області. Там же розгорнутий додтаковий мобільний госпіталь для прийому надлишку поранених.

У Києві розуміють, що вище командування РФ не полишає намірів наступати на Харків. Про це на відкритті Форуму глобальної політики Інституту міжнародних політичних досліджень повідомив президент Володимир Зеленський. 

«Зараз армія Росії намагається зібрати сили, щоб знову атакувати Харків. Ми його деокупували, цей регіон. А вони хочуть знову, і ми це бачимо. А там – півтора мільйона мешканців», – сказав Зеленський, звертаючиь до західних колег із проханням швидше передавати зброю.

Нагадаємо, останні два тижні окупанти щоночі гатять балістичними ракетами по Харкову з території Бєлгорода. Крім того, було помітне серйозне накопичення живої сили та ресурсів по всій лінії Харківського фронту.

Під час вечірнього ефіру радник керівника Офісу президента Олексій Арестович попросив харків’ян вивезти дітей із міста через можливі загрози і посилення обстрілів. Він не виключає нової «битви за Харків». За його даними, російське угруповання може почати наступ на Харків цього тижня.

ПРО ЩО ГОВОРИЛИ У ГЕНШТАБІ

На Харківському напрямку ворог з метою виявлення слабких місць в обороні наших військ безуспішно намагався вести розвідку боєм неподалік Ртищівки (на південний схід від Чугуєва у напрямку на Чкаловське).

Крім того, зафіксовано обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Українка, Коробочкіне, Михайлівка та Петрівка. На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій. Здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Грушуваха, Велика Комишуваха, Краснопілля та Долина. В районі населеного пункту Богородичне наші захисники успішно відбили ворожий штурм.

Джерело