Харків попрощався із розвідником «Бешкетників Сірка»

Івана Щоголева поховали на Алеї Слави 18-го кладовища.

У Харкові проводили в останню путь засновника розвідгрупи «Бешкетники Сірка», яка діяла в складі 92-ї бригади.

«Щегол» загинув 25 березня на Сватівському напрямку. 29 березня прощання відбулося на стадіоні «Металіст», поховали захисника на 18-му кладовищі. Як повідомили побратими Івана Щеголева, він ще у 2016 році вступив до лав добровольчого батальйону ДУК.

«Один із засновників нашої родини, найголовніший Бешкетник «Щегол» загинув. Він був одним із тих, хто йшов першим у бій, завжди вів за собою людей, ніколи його усмішка не сходила з його обличчя», – йдеться у дописі.

Щеголов ще у 2016 році вступив до лав добровольчого батальйону ДУК, вбивав окупантів під командуванням Дмитра Коцюбайла Да Вінчі.

Свій взвод «бешкетники» назвали задовго до повномасштабного вторгнення російських окупантів і так пояснювали назву: “Ті, хто до нас доєднуються – люди непересічні, вже з досвідом та мотивацією – однодумці. І в кожного є наш шеврон, на якому зображено череп та вовча морда, адже ми віримо, що Сірко був характерником та вмів перевтілюватися з людини на тварину і навпаки та наводити на ворога жах, а ми – послідовники великого отамана”.

Джерело