Харківська область перевищила ліміти споживання електроенергії

Перевищення лімітів зафіксовано у дев'яти областях.

Мешканці Харківщини споживають великий обсяг електроенергії через низьку температуру повітря.

Уранці 12 січня диспетчери національної енергетичної компанії «Укренерго» дали команду компанії «Харківобленерго» застосувати аварійні відключення електропостачання у Харківській області, оскільки був перевищений ліміт споживання електроенергії. Станом на 11:00 графіки аварійних відключень продовжують діяти, разом із ними застосовані погодинні відключення. Про це повідомив KHARKIV Today начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«До нас надійшла команда о 3:30, було перше відключення. Вводилися графіки аварійних відключень на різні обсяги споживання. Наразі вони продовжують діяти по Харкову та області.  Причиною стали великі обсяги споживання у зв’язку з низькою температурою. Погодинні продовжують діяти», — пояснив Володимир Скічко.

За інформацією «Укренерго», на 11:00 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, електропостачання аварійно вимкнули у дев’яти регіонах.

«Холодна погода сприяє зростанню споживання. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00. Уже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення», — пояснили в компанії.

Причиною загального дефіциту в енергосистемі України є наслідки масованих ракетних та дронових ударів по енергетичній інфраструктурі. Пошкоджені об’єкти продовжують відновлювати.

Жителів закликають розумно споживати електроенергію та не вмикати одночасно енергоємні прилади.

Як писав KHARKIV Today, із 9 по 15 січня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень. У графіку є 12 черг, кожну відключають від електропостачання на три години.

Джерело