Харківське метро не відновило роботу

Фото: KHARKIV Today. Підземка працює тільки в якості укриття.

Другу добу в Харкові не працює метрополітен.

Його було зупинено через знеструмлення міста внаслідок масованої ракетної атаки 9 березня. Поки що в пресслужбі підземки не можуть з упевненістю назвати терміни відновлення роботи.

«Інформуємо, що Харківський метрополітен працює у якості тимчасового укриття. Про відновлення перевезення пасажирів — повідомимо додатково», — повідомили на підприємстві.

Наземний електротранспорт у Харкові не курсує. Натомість виведені автобуси на майже 100 тимчасових маршрутів.  

Нагадаємо, восени 2022 року на час знеструмлення у міськраді ввели в дію розклад тимчасових автобусних маршрутів. Теоретично вони мають охопити усі райони міста, але на практиці виходить, що автобусів замало і вони не зупиняються в тих точках, що позначені на мапі. Іноді автобус доводиться чекати близько години.

Як писав KHARKIV Today, близько четвертої ранку 9 березня по Харківській області було випущено 15 ракет. Російські окупанти застосовували модифіковані ракети С-300, які запускали з Білгородської області та крилаті ракети Х-22. За 20 хвилин після ракетної атаки у Харківській області вимкнулося світло. Станом на ранок 10 березня електроенергію відновили у більшій частині області, у Харкові знеструмлені багато мікрорайонів.

Джерело