Харківського депутата позбавили громадянства України

Фото: соцмережі. За кілька днів до цього рішення Нікіта Шенцев вирішив скласти мандат депутата Харківської облради.

Президент Володимир Зеленський підписав документи щодо осіб, у яких виявили наявність російського громадянства.

Про це він повідомив під час вечірнього звернення. У переліку був і депутат Харківської обласної ради від ОПЗЖ, син колишнього нардепа від проросійських сил Дмитра Шенцева, Нікіта.

«Я підписав відповідні документи, щоб зробити черговий крок для захисту та очищення нашої держави від тих, хто на стороні агресора. Є подання від Служби безпеки щодо осіб, у яких зафіксовано наявність російського громадянства», повідомив Зеленський.

Як повідомляє «Бабель» з посиланням на джерела в СБУ, за російські паспорти позбавили громадянства України ексглаву Адміністрації Януковича Андрія Клюєва, ексглаву МВС Віталія Захарченка, ексміністра освіти Дмитра Табачника, ексміністра доходів та зборів Олександра Клименка та колишнього главу СБУ Олександра Якименка.

Окрім того, у переліку був і Нікіта Шенцев. Згідно із поданням, Шенцев-молодший отримав російське громадянство 8 серпня 2014 року. На той час він був депутатом Харківської міської ради від Партії регіонів. У 2020 році обрався до Харківської облради від ОПЗЖ.

Нагадаємо, 2 лютого Шенцев-молодший вирішив за прикладом батька скласти мандат. Він написав заяву на ім’я голови Харківської обласної ради із аргументацією, що зараз «не час гратися в політику». Його заяву мають розглянути на найближчій сесії 14 лютого.

У соцмережах Шенцев-молодший жодного разу не засудив російську війну, виїхав з України до 24 лютого 2022 року, брав участь у деяких засіданнях обласної ради дистанційно. На сторінці Шенцева-молодшого багато фото із проросійськими ватажками в Україні: Вадимом Новинським, Юрієм Бойко, священниками московського патріархату, від яких він отримував численні церковні нагороди. Зокрема, і від свого духівника, митрополита Ізюмського Єлисея (УПЦ Московського патріархату), який під час окупації Ізюму підтримав російських загарбників, а потім втік до Росії і потрапив під санкції РНБО України.

Джерело