Яким озброєнням Росія розстрілює Харків

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Удари по Харкову завдають з території Росії й тимчасово окупованих територій України.

Російські військові обстрілюють із відстані 40 кілометрів.

Російські загарбники обстрілюють Харків з реактивних систем залпового вогню, зокрема зі «Смерчів» та «Ураганів». Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю «РБК-Україна».

Як зазначив Олег Синєгубов, збільшення інтенсивності обстрілів по Харкову не означає просування російської армії ближче до міста. Вона б’є з території Російської Федерації.

«Ствольна артилерія також може бути різною. Наприклад, «Піони» — це також ствольна артилерія, однак вона б’є на відстані близько 40 кілометрів. У нас є місця, де до кордону з Російською Федерацією також майже 40 кілометрів. Тобто вони можуть завдавати вогневе ураження навіть безпосередньо з російської території, мі це неодноразово фіксували», — пояснив Синєгубов.

Окрім території Росії, удари завдають з тимчасово окупованих територій України. В більшості випадків — це «Смерчі» та «Урагани», дальність стрільби яких складає близько 40 кілометрів.

«Тому казати про те, що вони підібралися до Харкова — ні. Серед ударів, які вони завдають по Харкову, 99% — це реактивні системи залпового вогню», — зазначив Синєгубов.

Як писав KHARKIV Today, секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов назвав ситуацію на півдні Харківської області вкрай складною. За його словами, найскладніша ситуація зараз в Лисичанську, але й під Ізюмом ворог намагається наступати.

Джерело