Ігор Терехов розповів про відбудову Харкова після війни

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Розробка плану з відбудови міста продовжується.

Країни візьмуть участь в оцінці руйнувань у Харкові, створенні генплану та безпосередньо відбудові.

Допомагати відбудовувати Харків після війни будуть США та Туреччина. До створення оновленого генерального плану та 3D-макету Харкова приєднається місія ООН-Хабітат. Також підтримкою Харкова цікавиться Швейцарія. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

«На минулому тижні Харків був представлений на конференції у швейцарському Лугано. Як результат, можу повідомити: нашими партнерами у післявоєнному відродженні Харкова будуть США та Туреччина. Це вселяє оптимізм та впевненість у швидкому відновленні міста. Також за підсумками цієї конференції спеціальна місія ООН-Хабітат приєднається до роботи по створенню оновленого генерального плану Харкова, яким зараз займається лорд Фостер з групою наших архітекторів», — розказав Ігор Терехов у своєму відеозверненні.

Зокрема, місія ООН-Хабітат проведе оцінку руйнувань, створить 3D-макет Харкова та його реальний макет для інвесторів. З посольством Швейцарії в Україні Терехов провів переговори щодо підтримки Харкова у різноманітних сферах — від теплоенергетики до модернізації транспорту. Крім того, мер Харкова провів зустріч із сенатором США Томом Брюером.

«Сенатор обіцяв мені зробити все можливе, аби уряд США надавав нам необхідну допомогу», — сказав Терехов.

Як писав KHARKIV Today, 5 липня у Лугано (Швейцарія) ухвалили підсумкову декларацію конференції, у якій глави держав і урядів, міністри й високі представники зобов’язались підтримувати Україну на її шляху до відновлення. План відновлення України оцінюється на сьогодні в 750 мільярдів доларів, основним джерелом відбудови повинні стати конфісковані активи Росії.

Джерело