Іранські дрони-камікадзе атакували Харківську область

Безпілотники з території Росії запустили одразу після ракетної атаки.

Харківську область атакували двічі за добу. По Харкову били ракетами С-300, по області — безпілотниками.

«Шахедна» атака відбулася близько опівночі 30 березня. У небі над Харківською областю було кілька повітряних цілей, деякі з них «відпрацювали» підрозділи ППо ЗСУ. Але декілька російських безпілотників вдарили по Ізюмському району.

«Минулої ночі ворог здійснив атаку БПЛА «Шахед» на об’єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані двоє цивільних чоловіків 44 та 66 років», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Повітряному командуванні «Схід» зранку повідомили, що противник застосував ударні БПЛА, імовірно Shahed-131/136 з північного напрямку. Переважну частину російських дронів знищили.

«У зоні відповідальності під час удару силами і засобами підрозділів ПвК «Схід» знищено 8 БПЛА противника в Харківській та Полтавській областях», — повідомили в ПК «Схід».

Згодом стало відомо, що безпілотники частково влучили в інфраструктуру компанії «Укргазвидобування». 

Нагадаємо, ракетами С-300 Харків атакували з території Бєлгородської області. Після 22:10 було завдано 9 ударів. У Харкові пошкоджений об’єкт цивільної інфраструктури та приватні житлові будинки. Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі. Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали троє людей, від госпіталізації відмовились.

Нагадаємо, Shahed-131/136 — це дрон-камікадзе іранського виробництва, який Росія застосовує для нанесення ударів по Україні.

Як писав KHARKIV Today, пізно увечері 30 березня окупанти завдали ракетних ударів по Новобаварському району Харкова. У Генштабі повідомили, що боло запущено 9 ракет, імовірно С-300. Вони пошкодили об’єкт інфраструктури та приватні будинки. Незначні поранення дістали кілька людей, але вони не потребували госпіталізації.

Джерело