Із якоюсь особливою жорстокістю та ненавистю бомблять Харків — Ігор Терехов

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Під обстріл загарбників потрапляють школи, дитсадки та лікарні.

У Харкові пошкоджено понад 100 навчальних закладів.

Російські окупанти з особливою жорстокістю та ненавистю бомблять Харків. Вони обстрілюють виші навчальні заклади, школи, дитячі садки та лікарні. Про це заявив харківський міський голова Ігор Терехов під час національного телемарафону, коментуючи удар по школі-інтернату в Немишлянському районі вночі 6 липня.

«У нас на сьогодні пошкоджено тією чи іншою мірою 117 шкіл. Вдумайтеся. Понад 50 лікувальних закладів, пологові будинки, перинатальний центр. Те, що сьогодні вони творять — це реальний геноцид. Тому вони з якоюсь особливою жорстокістю і ненавистю бомблять, бомблять, бомблять Харків, намагаючись зламати. Але абсолютно точно: ніхто нікого не зламає», — сказав Терехов.

У школі-інтернаті навчалися 260 дітей з порушенням зору. Необхідно швидко відбудувати зруйнований окупантами навчальний заклад, оскільки діти приїдуть сюди навчатися після війни.

За словами Ігоря Терехова, в окупантів є графік обстрілу Харкова. Місто обстрілюють вранці, удень та вночі. Спочатку обстріли починалися о 00:00, потім о 23:00, о 2:00 та перейшли до 4:00. На думку Терехова, загарбники таким чином намагаються залякати мирних мешканців, проте їм це не вдається — місто продовжує жити, до нього повертаються з евакуації. Заклику виїжджати з Харкова мер міста поки не дає.

«На сьогодні у мене немає заклику до харків’ян виїжджати з міста Харкова. Я знаю, дуже багато харків’ян навпаки повертаються до міста. Кожний для себе сьогодні повинен прийняти рішення — повертатися, залишатися чи виїжджати. Місто Харків працює, функціонує. Звичайно, це не те місто, наше рідне кохане місто, яке було до російської агресії. Ті люди, які приїжджають, повинні розуміти, що це зовсім інше місто — місто у шрамах війни. Все, що залежить від нас, наших комунальних служб, ми в повному обсязі робимо. Однак кожний для себе повинен оцінити той ступінь ризику, коли він повертається до Харкова», — зазначив Терехов.

Як писав KHARKIV Today, вночі 7 липня російські окупанти обстріляли ще одну школу у Харкові. Близько опівночі дві ракети з Бєлгорода прилетіли на подвір’я спеціальної школи-інтернату у Немишлянському районі. Внаслідок вибухових хвиль пошкоджено будівлю школи, вікна, двері. Постраждалих немає. 

Джерело