Житель Вовчанська агітував земляків підтримувати Путіна

Фото: ГУ НП у Харківській області Чоловікові оголосили підозру.

Мешканець Вовчанська не поїхав із міста після його звільнення ЗСУ.

14 листопада поліцейські оголосили підозру 43-річному жителю Вовчанська, який публічно схвалював дії Путіна, заперечував збройну агресію Росії проти України та закликав мешканців міста співпрацювати з окупантами. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

Як установило слідство, мешканець Вовчанська роздавав гуманітарну допомогу від росіян по місту та селах окупованого Чугуївського району. У цей час намагався вплинути на думку жителів щодо підтримки Росії.

«Під час роздачі продуктів харчування порушник всіляко закликав підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з нею. Автомобіль, на якому здійснював свою діяльність громадянин, є власністю одного з підприємств в місті Вовчанськ», — розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення права обіймати певні посади від 10 до 15 років.

Фото: ГУ НП у Харківській області

Як писав KHARKIV Today, 43-річний мешканець Куп’янська став при окупантах «власником АЗС» та постачав загарбникам паливо.

Джерело